Avgifter, vilka är de och vem är det som tar pengarna? God Fortsättning allihop! På https://bt.cx/ har vi fått tusentals nya kunder bara under mellandagarna. Vi tänkte sparka igång 2018 med att tackla en vanlig fråga; Avgifter!

BTCX-supporten hanterar många ärenden och frågor som handlar om avgifter av olika slag. Vi tänkte därför gå igenom, som hastigast, lite om avgifter och varför de finns.

BTCX egen avgift:
Finns inte.

Inte egentligen.
När du tittar i det övre vänstra hörnet på vår hemsida, eller fyller i ett belopp i Kronor för att se hur mycket bitcoin eller ether du får, då är det priset som gäller just då. BTCX säljer och köper bitcoin för det angivna priset. Det finns inga avgifter.
Självfallet har vi köpt in bitcoin till ett lägre pris (konstigt vore det ju annars) men det är på det sättet vi tjänar pengar, inte genom avgifter.

När räknas priset då?
Den slutgiltiga kursen sätts när vi sänder bitcoin till dig. Det är för att alla ska få precis det de betalar för. Det kan kännas fel ifall man lägger en order på en fredag och betalar via BankGiro som kommer fram till oss på måndagen och så har kursen ändrats över helgen….
Men det är alltid att föredra framför att kunden skulle råka få mindre valuta än den betalade för

Nätverkets avgift:
När man skickar en bitcointransaktion betalar man en avgift. Inte för själva sändningen, utan för bekräftelserna. Ytterst förenklat kan man säga att bitcoinnätverket är fullt med en massa kontrollanter som susar runt och kollar så att allt har gått rätt till med en transaktion. Den blir då bekräftad och för detta tar kontrollanterna ut en avgift. Avgiften varierar med hur tung trafiken är i nätverket.
BTCX får ingenting av den avgiften.

Betala avgift eller inte?
När du handlar hos BTCX kan du bestämma ifall du vill stå för nätverksavgiften själv, eller ifall du vill att BTCX ska stå för avgiften.
Skillnaden för dig handlar egentligen om tid, och hur bråttom du har. När du väljer att vi ska betala så låter vi det nämligen ta lite längre tid innan transaktionen bekräftas, Så att vi har råd. Annars skulle det finnas risk att du inte får det du betalat för och det vill vi inte.

Alla tänkbara földfrågor på detta går självklart att rikta till vår briljanta support.