Publicerad 19 nov 2013

WASHINGTON.

Amerikanska myndigheterna, som på måndagen hade sin allra första kongress utfrågning om virtuella valutor, redogjorde fallgropar och löften om Bitcoin. Samrådet gav ett ekonomiskt lyft för Bitcoin som amerikanska tjänstemän, som tidigare markerade valutans roll i penningtvätt och annan olaglig verksamhet, kallade det en “legitim” finansiell tjänst.

“Justitiedepartementet konstaterar att många virtuella valutasystem erbjuder legitima finansiella tjänster och har potential att främja en effektivare global handel,”

Detta sades av Mythili Raman, tf biträdande justitieminister för avdelningens division för brottskekämpning, i sitt vittnesmål inför Senate Homeland Security and Government Affairs Committee.

Federal Reserves ordförande Ben Bernanke, som inte närvarande vid förhandlingen, sade i ett brev till senatorer att virtuella valutor “kan hålla långsiktigt löfte, särskilt om de innovationer främjar en snabbare, säkrare och mer effektivt betalningsväsende.”