Litecoin blir allt mer populär som investeringsvaluta, den har lika stor potential som bitcoin, tekniskt sett är de väldigt lika, men värdet är betydligt mycket lägre. Varför inte chansa? Så tänker många idag och därför behöver du veta hur du ska lagra dina litecoins på ett säkert och smidigt sätt!

Våra rekommendationer betyder inte att dessa siter är 100% säkra, vi garanterar eller kontrollerar ingenting hos dessa produkter eller tjänster. Använd dessa på egen risk och lagra aldrig fler litecoins eller andra virtuella valutor någonstans som du inte har råd att förlora.

litecoin

Först ut är standard litecoin-qt wallet från litecoin.org, en stabil clon på bitcoin-qt. Den laddar hem hela blockkedjan lokalt på din dator för att verifiera samtliga transaktioner och lagrar din privata nyckel på din hårddisk med namnet wallet.dat – ett säkert alternativ om du litar på din egen dator och kan hantera den säkert. En transaktion är antingen helt gratis eller 0.02 LTC. Vi rekommenderar främst denna lösning om du vet hur du tar backup på din wallet.dat -fil.

coinkite

Sedan har vi Coinkite.com, en mer avancerad online wallet med merchant funktioner. De stödjer både bitcoin och litecoin, cool inloggningsfunktion som visar en bild som du assosierar med ditt konto och Two-factor autentisiering. Det finns tre olika nivåer av konto man kan välja vilket gör att du kan få helt avgiftsfria transaktioner.

btc-e

Btc-e.com är en rysk virtuell börs, den hanterar allt från bitcoin, litecoin och ännu mindre valutor till Euro, Dollar och Ryska Rubler. Där kan du lagra de flesta större virtuella valutor som handlas med idag. De stödjer two-faktor autentisiering och e-post verifiering av uttag. Transaktionsavgiften är däremot hög, 0.1 LTC per uttag.
  instant-e_warning

Sedan prövade vi instant-e.com, en site som visar sig vara en bluff, de kallar sig även för ltc.instant-e.com. Använd alltså INTE denna site, du kommer att förlora dina litecoins. Vi förlorade våran litecoin som vi använde för att testa tjänsten.