Nu kan man betala med Bitcoins i affärer och på restauranger precis som med vanliga pengar. Btcx har tagit fram en lösning för att använda Bitcoins över disk i butiker. Systemet är nu är färdigt att användas.

Vi har under en längre tid fått många förfrågningar från bitcoinanvändare om att kunna betala med Bitcoins i vanliga affärer. Nu är vi äntligen klara att tillgodose det behovet, säger Btcx VD, Christian Ander. 

Btcx Point-of-Sale-system – som är ett kassasystem för Bitcoin – kan sättas igång och börja användas på en eftermiddag och först ut är en butik på Kungsholmen i Stockholm.

bitcoin_POS

Det är enkelt att betala med Bitcoin direkt i butiken. Man behöver bara en sk Bitcoinwallet. På senare tid har allt fler skaffat sig Bitcoins. Btcx växlingstjänst har haft rush i flera veckor. Både kursen och antalet användare har stigit kraftigt under hösten och behovet av att kunna använda den digitala valutan ökar.

Det är inte bara för att spara eller spekulera som folk skaffar sig Bitcoins. Det finns en stor vilja att ha ett alternativ till de etablerade betalsätten med kontanter och kort.” säger Christan Ander

Från och med fredagen den 13 december kan man handla med Bitcoin över disk i butiken på Dragons Lair på Kungsholmstorg 8 i Stockholm.

Passa på att titta in och gör ett historiskt köp, varför inte ett sällskapsspel i julklapp till familjen” hälsar ägaren Johan Nilsson.

Dragons Lair beskriver sig själva på hemsidan:

”Sedan vi öppnade på Kungsholmen 2004 har vi gett alla som tycker om spel en naturlig mötesplats i centrala Stockholm. Våra mål är att spela spel, sprida glädje och skapa gemenskap. Dragon’s Lair är ett koncept skapat av Johan Nilsson och det består av två delar: En ideell förening med spellokal och ett företag som driver spelbutiken.”

Dragons Lair är en idealisk första aktör för att acceptera Bitcoins över disk, eftersom de är Stockholms största butik och spellokal för sällskapsspel och samlarkort. Deras kunder är spelintresserade i alla tänkbara åldrar.

Christian Ander tycker att det är perfekt:

Det passar oss jättebra att sparka igång Btcx Point-of-Sale-system med en sådan aktör.

Dragons lair personal 1

Stolt personal på Dragons Lair som tar betalt med bitcoin fr.o.m 13 december

BtcPOD kop

Det smått historiska ögonblicket fångat på bild.
Är du intresserad av att veta mer om Bitcoinkassan.
Skicka ett mail till [email protected]