Mt Gox (eller Magic: The Gathering, Online eXchange som förkortningen egentligen betyder) verkar slå igen portarna. Det är inte helt officiellt, men om det händer så kan det betyda stora tråkigheter för många människor och det kan betyda fall i bitcoinkursen.


Men i turbulenta tider gäller det att se saker för vad de är. Så: Digital. Decentraliserad. Demokratisk.

Det är bitcoin vi talar om och med eller utan Mt Gox så är de tre D-na ovan lika sanna idag som igår som för flera år sedan.

Mt. Gox var tidiga att handla med bitcoin. Att vara först med något kan ha stora fördelar på alla möjliga sätt, men med det följer ofta ett litet, men inte obetydligt, inofficiellt ansvar att hålla kursen. Vara den som “kan” och “vet”. Det har Mt Gox misslyckats med.

Tiden går fort och människor har kort minne, så det kan vara värt att tänka på att just Mt Gox har faktiskt haft liknande problem förr. Under sommaren 2011 sjönk bitcoinkursen från 17,50 dollar till 0,01 dollar. Undertecknad var inte ens med på den tiden men man kan ju tänka sig att folk trodde att nu är slut med den här bitcoingrejen…

Så blev det ju inte.
Alla fantastiska möjligheter med bitcoin finns fortfarande kvar och på BTCX jobbar vi ivrigt vidare med att se till att bitcoin blir tillgängligt och användbart, för alla. Som rubriken löd i ett tidigare inlägg på denna blogg: Domedagen är inte här riktigt ännu…