newegg Ännu en stor site presenterade för några dagar sedan att de börjat ta emot bitcoinbetalningar. Det är Newegg.com, en amerikansk elektronik e-handel. De har en lokal sida för United Kingdom för oss här i Sverige att handla på.

2013 omsatte företaget över 2.8 miljarder dollar och var därmed på 173 plats på Forbes lista över Amerikas största företag.

Företaget är från början ifrån Kalifornien och namnet syftar på att de en gång var en av de butiker som skulle representera den nya generationens e-handel som skulle klara sig väl bland andra e-butiker som gick under i början av 2000-talet.

En annnan relativt stor elkedja är Tigerdirect.com. De hade en omsättning på 800 miljoner dollar 2014 och 100 anställda. Att shoppa där blir dock dyrt från Sverige då frakten därifrån kostar 120 dollar.   newegg-1024x731