Ljus Det är med stor sorg och med en blandning av vemod och bestörtning vi på BTCX tagit emot nyheten att Sebastian M. har lämnat oss. Som ensam skapare och grundare av den första svenska bitcoinbörsen, Kapiton, gav Sebastian ett ovärderligt bidrag till den, fortfarande i skrivande stund nya, men när det begav sig, nästan helt okända, bitcoinvärlden. Kapiton startades på det numera klassiska ”Ungt-Geni-Bygger-Fantastiska-Saker-I-Garaget”-manéret som blivit berömt i dataåldern. Verksamheten växte mycket snabbt och Sebastian fick problem med sin skapelse under hösten 2013. Vid den tiden delade BTCX kontor med honom, och för oss rådde inget tvivel om att han gjorde allt han kunde för att få ordning på det som gått snett. Problemen med Kapiton fick rubriker i tidningarna och vissa tyckte, eller trodde, att de hade blivit lurade på olika sätt. Vi som jobbade nära Sebastian vill bestämt slå hål på de uppfattningarna. Det värsta man kan skylla honom för, är att ha tagit på sig för mycket arbete på en gång. Sebastian var inte den mest utåtriktade personen, men trots att han helt klart kunde beskrivas som fåordig, fick man genast en känsla av att man just mött en mycket vänlig och sympatisk kille. Vi talade om honom då och då under 2014. Vi hoppades att han och Kapiton skulle komma tillbaka och kanske dela kontor eller jobba med oss igen. Det känns mycket sorgligt att det aldrig blir så nu.