Anledningen till att vi gått ut med vårt automatiserade systemet innan vi nådde 100% lyckade utbetalningar beror på att vi anser att 90% automatiska ordrar och 10% som behöver manuell handpåläggning, är bättre än det var tidigare då 100% behövde hanteras manuellt. Dessa 10% som inte betalas ut automatiskt ger oss dessutom möjlighet att förbättra

vårt system.

De fyra vanligaste felen när en order inte betalas ut automatiskt är

1. Att kunden istället för att ange det korrekta meddelandet: “köpabitcoin1234567” anger något av följande:

”1234567köpabitcoin”

”1234567” (enbart)

”köpa bitcoin 1234567” eller

”köpabitcoins1234567”

Alltså bakvänt, helt utan frasen “köpabitcoin”, med ett mellanslag eller med “s”.

2. Sedan har vi även några fall där mobilnumret i ordern inte stämmer med det nummer som swishat oss. När man byter mobilnummer måste man logga in på sin internetbank och uppdatera detta manuellt. Gör man inte det kan det gå så illa att personen som hade numret innan dig får dina pengar om någon swishar till ditt nya nummer. Det har hänt och det gick inte att få tillbaka pengarna – https://www.expressen.se/nyheter/2-000-sparlost-borta–efter-swishoverforing/

3. Det har också hänt att banken inte skickar rätt namn med betalningen. Det kan vara allt från att banken istället för tilltalsnamnet skickar ett mellannamn, felstavningar. I något enstaka fall har även vi haft fel namn sparat. Numera är det ovanligt att någon annan än den registrerade kunden betalar för en order, men det händer fortfarande ibland.

Sist men absolut minst kommer vi själva. Ibland är det ju så att vårt system inte fungerar helt enkelt. Det sker i undantagsfall och alla sådana fel fixas löpande.