Det var en mycket trevlig kväll den 28:e januari på Epicenter Stockholm. Tre Blocktechpriser delades ut till glada vinnare.

Minst lika viktigt och roligt var att de nominerade i företagskategorin berättade för publiken på 60-70 personer om vad de jobbar med, varför de är fantastiska och lät oss ana en spännande framtid runt hörnet. Vinnare plus J De tre vinnarna,

från vänster:

AnnaFelländer, Årets Blocktechperson, kommenterade: “Det är en stor ära för mig att blivit tilldelad priset årets Blocktechperson, Infrastukturen bakom kryptovalutor, blockchains kommer förändra och förstärka den finansiella marknadens funktionssätt. Banker kan bygga nya finansiella instrument som kan överföras säkert effektivt och billigt i realtid. Finansiella tillgångar digitaliseras och traditionella banker har allt att vinna på att omfamna möjligheterna med denna nya teknologi”

David Hedqvist (på bilden representerad av sitt ombud, Fredrik Berndt), tog hem priset Användarnas Nominering “För att bokstavligen ha utkämpat en kamp mot Goliat”. David tog ensam den svenska Skattemyndigheten hela vägen till EU-domstolen och fick bitcoin förklarat som betalningsmedel.

(Joakim Herlin, BTCX)

XBT Provider, representerat av Christoffer De Geer tog hem priset för Årets Blocktechföretag. XBT Provider lanserade världens första bitcoin ETN och fick 40% av användarna och branschens röster i konkurrens med Strawpay, Bitrefill och ChromaWay.