2009 Armed Forces Inaugural Committee Ikväll håller vi på BTCX i de två huvudpunkterna när Svenska Dataföreningens inviger sitt nya nätverk: DF Blockchain med ett uppstartsmöte i Stockholm. Alla som anmäler sig på länken nedan är välkomna.

Vi kanske inte får samma uppslutning som på bilden men man måste ju börja någonstans:

Datum: 2016-03-15
Tid: 17:30-20:00
Plats: F7, Fleminggatan 7Om nätverket:

Nätverkets syfte: Att så många som möjligt förstår utmaningarna och möjligheterna med Bitcoin/Blockkedjan:

  • Hur började Bitcoin egentligen? – Går det att lita på en teknik som har en anonym upphovsman? Och varför är grundaren anonym? Det kan vara en fördel, tro det eller ej.
  • Hur fungerar det? – Bitcoin kan upplevas abstrakt till att börja med. Det går att öka förståelsen för teknikens möjligheter genom med olika liknelser med helt vanliga vardagliga ting och verksamheter. Det leder till att vi lättare att ta till oss den nya tekniken och kan börja ställa relevanta frågor.
  • Vilka är vinnarna och vilka är förlorarna? – Alla teknikskiften innebär förändringar. Inte många tillverkare av kulramar finns kvar och det svenska storföretaget Facit (räknemaskiner) är ett minne blott. Till och med Kodak är borta. Vi har en dialog om vilka företag och tjänster som kan behöva förändra sina affärsmodeller och vilka nya företag som växer fram.


Målgrupp för nätverket är alla som är nyfikna på möjligheterna med bitcoin och blockkedjan, både ur tekniskt och affärsmässigt perspektiv. Knapp till bloggen köp och sälj