Det finns inga bevis på att det finns en blockkedja eller en kryptovaluta som kan skickas via en blockkedja. Det finns inget whitepaper eller öppen källkod att använda. Det sker ingen publik mining eller wallets som ansluter till en blockkedja. Allt sker på privata servrar. Enligt grundaren Ruja Ignatova har en ny blockkedja lanserats 1:a

Oktober i år och den ska bli publik i Q3/Q4 2018 (https://youtu.be/WI6l4N4MQaE), fram tills dess kan ingen e-handlare använda den.

All investering i onecoin sker i ett privatägt bolag och inte i en kryptovaluta. Det finns ett löfte om en framtida publik blockkedja innehållandes kryptovalutan onecoin, men kommer det att hända? Och vilket värde kommer en onecoin ha?

Varför investera i en kryptovaluta över huvudtaget?
Värdet med en kryptovaluta är att det är peer-2-peer, ett system utan mellanhänder, att man kan lita på en blockkedja som en betrodd mellanhand som hanterar ägandet och transaktionerna, samt att detta kan verifieras publikt. På så vis skapas ett förtroende för blockkedjan och vad den innehåller, inte i ett företag eller en enskild individ eller land. Det förhindrar bedrägeri, korruption och förfalskningar av kryptovalutan och andra tillgångar. Detta leder i sin tur till lägre transaktionsavgifter, snabbare globala överföringar, säkrare betalningar och samtidigt transparent – det perfekta finanssystemet.

TV4 lyfter nu fram att onecoin är ett pyramidspel och varnar för detta. https://www.tv4.se/nyheterna/klipp/varning-f%C3%B6r-nytt-pyramidspel-3657832
En publik kryptovaluta har inte detta problem, vem som helst kan verifiera totala mängden kryptovaluta, hur mycket personen själv äger och i vilken takt ny kryptovaluta skapas för att se hur utspädningen & inflationen i systemet ser ut.
Om onecoin är ett pyramidspel kvarstår att se, men en sak är klar, det är ingen kryptovaluta. onecoin Passa på att handla med riktig kryptovaluta istället 😉 Knapp till bloggen köp och sälj