Behöver du akuta bitcoin? Ring vår gratis nödtelefon BTCX kan hjälpa till ifall du har drabbats av en så kallad Cryptolocker.

Under helgen har nyheten om ett virus som låser användarens dator spridits över världen lika snabbt som själva viruset. Över 200.000 system i över 100 olika länder har drabbats av “WannaCry”, som viruset kallas.

Till att börja med vill vi rekommendera att

man inte klickar på länkar eller öppnar bifogade filer i mail från okända avsändare, eller ifall en bifogad fil från en bekant verkar konstig eller ifall mailet har egendomlig grammatik.

“WannaCry” låser datorena för användarna genom att kryptera innehållet på hårddiskarna tills en lösesumma har betalats. Denna lösensumma vill de kriminella typerna oftast få betalad i bitcoin. Vi som jobbar inom det fältet tycker väldigt illa om att sådant här förekommer, så vi vill göra vad vi kan för att hjälpa till om skadan har skett.

Vi kan tyvärr inte knäcka “Wannacry” åt dig men ifall du är drabbad, och snabbt måste skaffa bitcoin, trots att du aldrig har ägt bitcoin tidigare eller kanske knappt hört talas om bitcoin så kan vi hjälpa till.

Ring vår nödtelefonlinje, BTCX Emergency Room, så hjälper vi dig ordna allt du behöver för att kunna skaffa de bitcoin du behöver. Samtalet är helt gratis. Du hittar alla uppgifter på https://bt.cx/sv/emergency-room/

De främsta råden för att undvika ransomware är att:

  1. Alltid uppdatera dina system med alla säkerhetspatchar.
  2. Att ta regelbundna och fullständiga backuper.
  3. Att inte öppna mail och bifogade filer från någon du inte litar till hundra procent på.Var försiktiga där ute.