NY STYRELSEORDFÖRANDE – MATHIAS SUNDIN

Foto: Leif JanssonDen svenske bitcoinpolitikern blir styrelseordförande i BTCXMathias Sundin, Riksdagsledamot och den första politiker i världen som drivit en politisk kampanj med donationer i enbart bitcoin, blir ny styrelseordförande i blocktechindustrins veteran BTCX – Bitcoin Exchange. Ett mycket lämpligt tillskott när företaget siktar mot internationell expansion och att ta in externt kapital.

BTCX firar fem år i

branschen genom att rekrytera en ny styrelseordförande.
Mathias Sundin, som i Riksdagen representerar Liberalerna (L), är mycket väl lämpad för uppgiften.
Vid riksdagsvalet 2014 blev Sundin världens första politiker att driva en valkampanj på donationer gjorda enbart i bitcoin.

Naturligtvis noterade BTCX detta och puffade för kampanjen i sina kanaler.

Hittills har Sundin under sin period i den lagstiftande församlingen varit värd för en konferens som samlade representanter för flera av de stora svenska bankerna och bitcoin-/blocktechföretagen i ett försök att undersöka varför det ännu (då 2015) fanns en negativitet gentemot de sistnämnda, när det egentligen borde finnas stor entusiasm.
Sundin är också grundare av det snabbväxande sällskapet Warp Institute, en organisation som arbetar för att “Make the future come sooner”. Bitcoin och blocktech är verkligen en del av ansträngningen.

BTCX grundare och VD, Christian Ander:

Alla på BTCX är väldigt glada att Mathias är med oss. Han var verkligen en bra kille att ha i vår ringhörna för några år sedan, när alla som arbetade inom blocktech upplevde svårigheter och var tvungna att kämpa bara för att betraktas som helt vanliga legitima företag.Mathias Sundin (L), nytillträdd Styrelseordförande:

Bitcoin är det intressantaste som hänt senaste tio åren och BTCX är överlägsen marknadsledare i Sverige. En startup med stark tillväxt, som går med vinst, i en av världens hetaste branscher. Det är jag väldigt glad att få vara del av.