Jack Dorsey, Twitters grundare och en av tech-världens mest framgångsrika entreprenörer, ser positivt på framtiden för Bitcoin. ”Världen kommer att få en enda valuta och personligen tror jag att det blir Bitcoin”, sa han i en intervju med brittiska The Times.

Vi på BTCX tycker att det låter intressant… Twitters grundare: Bitcoin kommer ersätta alla andra valutor.

Foto: Vanity fairTio år, räknar Jack Dorsey med

att det tar innan Bitcoin dominerar som betalmedel och världen har en gemensam valuta – men att det kan gå betydligt fortare än så. Trots att kryptovalutan inte har förutsättningarna just nu, tror Dorsey att den i framtiden kommer användas även för vardagliga köp. ”Det finns nya tekniker som bygger på blockkedjor och kommer att göra det hela mer tillgängligt”, sa Dorsey till The Times.

Han har länge varit en förespråkare för kryptovalutor och har nyligen investerat i start-up bolaget Lightning Labs, som utvecklar teknologi för att göra Bitcoin snabbare och enklare att använda. Dorsey är också vd för mobilbetalningsföretaget Square, där användare numera kan köpa och sälja Bitcoin. Enligt uppgifter till The Times äger Dorsey själv en ansenlig mängd Bitcoin.

Dina egna bitcoin köper och säljer du såklart på BTCX, Standard och Express.