Därför tror hon att priset på Bitcoin kommer stiga.

Det har varit en tuff start på året för Bitcoin, det håller vi på BTCX med om, men Gerelyn Terzon ser positivt på årets andra kvartal. Till CCN anger hon de tre viktigaste orsakerna till varför hon tror priset kommer studsa tillbaka upp. Därför kommer priset på Bitcoin att stiga Skattesäsongen i USA går mot sitt slut.


Före 15 april ska du som amerikansk medborgare ha lämnat in din deklaration. Alla de som gjorde en vinst på Bitcoin-rallyt i december ska därför nu betala in den skatt de är skyldiga. Terzon skriver att det kan förklara en del av säljtrycket under mars månad. Hon hänvisar till Brian Kelly’s uttalande, grundare av investmentbolaget BKCM, som sa till CNBC att den skatterelaterade försäljningen bör avta inom en vecka.

Coincheck deal i sikte.

Som flera nyhetsstationer rapporterat, planerar japanska mäklarhuset Monex Group att lägga ett bud på Coincheck; Japans största handelsplats för kryptovalutor. Om dealen går i lås, är det en stark positiv signal för kryptotillgångar, menar Brian Kelly. ”Du har nu ett reglerat offentligt företag i Japan som köper in sig i kryptomarknaden. Det innebär ett massivt skifte i sentiment”, sa han till CNBC i förra veckan.

Starkt säsongsmönster.

Mars var en tuff månad för Bitcoin investerare. Men Terzon skriver att prisets utveckling bara är ett bevis på att historien upprepar sig: ”Mars är historiskt en svag månad för den ledande kryptovalutan.” Hon pekar på data från Fundstrat som visar att prisutvecklingen för mars endast varit positiv en gång de senaste sju åren. Terzon skriver också att april historiskt varit en av de bästa månaderna för kryptovalutan, då priset har stigit fem av de senaste sju åren.

Dina egna bitcoin köper och säljer du såklart på BTCX, Standard och Express.

Gerelyn Terzon är en amerikansk journalist som skriver om fintech och kryptovalutor. Hon har över 15 års erfarenhet som skribent i finansbranchen. Terzon är personligen investerad i Bitcoin.