En av världens största kryptofonder spår att kräftgången för Bitcoin är över och att vi återigen kommer få se priset stiga till över 20 000 dollar. På sju år har fonden bara gjort fyra(!) marknadsprognoser och sällan har de känt sig så övertygade. BTCX hoppas såklart att de har rätt.

Pantera Capital Management, en av världens

största hedgefonder för kryptovalutor, tror att priset på Bitcoin har bottnat vid 6 500 dollar. I ett brev till investerare spår Pantera att kryptovalutan kommer hålla sig över förra veckans botten och att det är ”högst troligt” att Bitcoin kommer passera rekordnoteringen på 20 000 dollar inom ett år. Kryptofond tror att Bitcoin har bottnat Vanligtvis brukar Pantera inte kommentera kortsiktiga rörelser eller ge prognoser.

– Jag har sällan varit så övertygad om timingen. En våg av institutionella pengar kommer driva upp marknaderna rejält, skriver Dan Morehead, vd och investeringschef för fonden.

Pantera Capital Management, som började investera i Bitcoin under 2014, har bara gjort fyra marknadsprognoser på sju år. Tre köp och en sälj. Den nya prognosen kom efter att Bitcoin brutit sitt 200-dagars glidande medelvärde.

– En sällan skådad köpsignal, sa Dan Morehead till Wall Street Journal.

Dina egna bitcoin köper och säljer du såklart på BTCX, Standard och Express.