BTCX läser om Goldman Sachs som medgav i veckan att de tänker öppna en egen avdelning för handel med kryptovalutor. En partner på Blockchain Capital tror att övriga banker på Wall Street kommer göra likadant, då ingen vill riskera att missa tåget.

Fenomenet har till och med en egen förkortning: FOMO, “Fear Of Missing Out”

Kryptofebern sköljer över Wall Street I onsdags rapporterade The New York Times att Goldman Sachs fortskrider med sina planer om att bli den första storbanken på Wall Street att öppna en avdelning för handel i kryptovalutor.
Spencer Bogart, partner på Blockchain Capital, tror att Goldman Sachs drag kommer starta en dominoeffekt och att de inte dröjer länge innan övriga banker på Wall Street gör likadant.

– Det är så många banker gör. De följer det Goldman gör, sa Spencer Bogart till CNBC i torsdags.

Men det finns fler anledningar till varför kryptovalutor borde locka de övriga bankernas intresse. Bogart säger att marknaden helt enkelt har blivit för stor för att de ska kunna fortsätta ignorera den.

– De flesta bankerna har sett siffrorna som företag likt Coinbase och Binance redovisar. Det finns en risk att de snart kan överta rollen som några av Wall Street största spelare, om inte de andra ger sig in på marknaden, sa han till CNBC.

Bogart ser Goldman Sachs beslut som ”ett stort steg” för kryptomarknaden och menar på att när världens mest inflytelserika bank gör ett såpass aggressivt drag, lär resten av Wall Streets banker göra likadant utav ren FOMO.

Om du lider av FOMO så köper du såklart din krypto på BTCX, Standard och Express.