Bitcoin ser både fundamentalt och tekniskt stark ut. Valutan har nu studsat vid ett tekniskt avgörande område och EWN skriver att mycket talar för att kursen ska fortsätta norrut. Nu kan Bitcoin vara påväg mot nya höjder Tekniskt
Bitcoin handlas i en stigande trendkanal efter att valutan än en gång studsat vid ett viktigt område. Håller trycket i kursen menar Ethereum World News

att Bitcoin bör bryta upp från den nivå valutan stampat fast vid.

Minst motstånd på ovansidan
Även 100 dagars glidande medelvärde signalerar att minst motstånd finns på ovansidan och att det motståndet är mer benäget att bryta än hålla. Lyckas Bitcoin etablera en bottenformation ovan $6600 menar Ethereum World News att det kan räcka för att köpare ska trycka upp kursen över $7000.

Fundamentalt – Positiva uttalanden om framtiden
Fundamentalt ser Bitcoin stark ut efter sista tidens nyhetsflöde. I veckan kommenterade CFTCs ordförande J. Christopher Giancarlo att kryptovalutor är här för att stanna. Även Twitter’s vd Jack Dorsey uppmärksammade potentialen för kryptovalutors framtid, när han lyfte fram hur de kan lösa många problem för länder som fortfarande kämpar för att etablera egna fiatvalutor.

Google häver förbud mot kryptoannonser
Ytterligare en stark trigger för Bitcoin i närtid är att Google nu tagit bort sitt förbud mot Bitcoin- och ICO-annonser. Allmänintresset väntas därför öka igen och beskedet är ett steg i rätt riktning för kryptovalutor i stort, då vi närmar oss en allmän acceptans och normalisering av sektorn.

EWN: https://ethereumworldnews.com/bitcoin-btc-price-analysis-another-bullish-breakout-attempt/