Den 16/1 var tre medarbetare från BTCX på Polishögkvarteret i Stockholm.

Nationellt Bedrägericentrum hade sin månatliga sammankomst och BTCX var där, inbjudna av myndigheten. Ett 20-tal olika regionala enheter från hela landet var uppkopplade för att få höra mer om bitcoin- och blockchainfrågor.

BTCX jobbar sedan många år med compliance, ett begrepp som inrymmer tex bedrägerier och penningtvätt. Christoffer De Geer berättade om tekniken och analysmöjligheter. David Söderberg gick igenom hur BTCX jobbar med compliance. Oskar Söderström berättade om bolaget som sådant.

  • David Söderberg: - “Vi är mycket nöjda med hur samarbetet med myndigheten har fungerat genom åren. BTCX arbetar hårt med att se till att vår plattform för växling hålls ren från alla sorters försök att begå brott och vi ingriper så fort vi misstänker oegentligheter”.

    Att få chansen att utbilda flera olika instanser inom polisen om hur bitcoin och blockkedjan fungerar och kan analyseras är mycket uppskattat.
  • “Det är en mycket viktig del i vårt arbete att göra bitcoin mer tillgängligt och användbart för hela Svenska folket. Alla myndigheter som skulle vara intresserade av liknande utbildningar är mycket välkomna att höra av sig till oss”, hälsar Christoffer De Geer, COO, BTCX