Många undrar om den plötsliga Bitcoin-kraschen beror på coronaviruset eller inte.

Men det egentliga skälet till att bitcoinpriset sjönk 500 USD är att PlusToken deponerade cirka 13 000 bitcoins direkt till mixingstjänster under det senaste dygnet, enligt kryptoanalytikern ErgoBTC.

BTC-mixning avser tjänster som tillåter användare att mixa sina kryptotillgångar med andra kryptovalutor, vilket förbättrar sekretessen och eliminerar möjligheten att spåra dem med hjälp av block explorers transparens.

Mixarna växlar utan KYC. När användarna skickar BTC eller andra kryptovalutor till en mixer så kommer de att få andra mynt i retur, som kommer in till andra plånbokadresser. Mixers kan växla BTC till BTC, och även BTC i utbyte mot andra kryptokurser, t.ex. skicka BTC för att få Ether. På grund av ovanstående skäl betraktas mixers som olagliga aktiviteter och är ofta relaterade till Darknet, enligt Jordan Lyanchev från cryptopotato.

Varför bitcoin kraschade och varför du inte behöver få panik.

Bitcoins prisvolatilitet verkar påverka PlusTokens aktiviteter. Under den senaste massförflyttningen av bitcointillgångar för flera veckor sedan upplevde BTC/USD-kursen på samma sätt turbulens omkring $10.000.

De översköljer marknaden med säljordrar. I grund och botten har vi en stor kryptoval som dumpar tillgångar efter varje ryck upp, ftilllade Twitter-analytikern Kevin Svenson i sina egna kommentarer på söndagen.