Googlesökningar på "Bitcoin Halving" rusar genom taket!

Härom morgonen pratade BTCX gamle vän (och mottagare av Stora Blocktechpriset) Ivan om den kommande halveringen. Han har inte bara en otrolig närvaro framför sin kamera, han är också full av goda nyheter; vad sägs om att vi kan hoppas på en 400% uppgång i bitcoinpriset? Se Ivans rapport för att få veta mer: Här. Även Youtubaren The Moon noterar, liksom Ivan, att sökningarna om halveringen rusar: Här.

Bitcoin Halveringen diagram


Nedräkningen närmar sig noll.

Spänningen på BTCX Nästan fyra år har gått sedan sist och nu är det bara dagar kvar till bitcoins tredje belöningshalvering. Detta är en mycket intressant händelse av flera skäl.

Om du inte är insatt i vad "Halveringen" betyder så kan vi ta en kort förklaring här (det betyder absolut inte att du ska få färre bitcoin):

Bitcoins så kallade blockkedja är som en lång bokföring av alla transaktioner som händer i systemet. Ett "block" kan liknas vid en sida i denna bokföring. När en sida är full, då vänder man blad, och börjar på nästa. Sida efter sida, dvs Block efter block. Detta sker ungefär var 10:e minut. I systemet är det programmerat från start att varje gång man har vänt 210.000 "sidor" så ska utbudet av bitcoin halveras.


Här kan vi behöva en till liknelse.

Tänk er att bitcoinsystemet är en enorm grushög som man måste gräva i för att hitta guldklimpar. Var 10:e minut, när man startar en ny sida i bokföringen, spottas det ut 12,5 guldklimp i den gigantiska grushögen, och alla börjar leta. I verkligheten är den här grushögen offantliga mängder data, och guldklimparna är förstås bitcoin.

Men, från början, den 3:e januari 2009, så kom det 50 guldklimpar var 10:e minut. Sedan, 2012 så blev det bara 25 och sedan sommaren 2016 kommer 12,5 klimpar ut i grushögen med jämna mellanrum. Och nu, tidigt på morgonen den 12 maj så kommer 210.000 block att ha passerat, och än en gång halveras utbudet. Denna gång till 6,25.

Detta kallas Belöningshalvering eftersom bitcoinsen kan anses vara en belöning till de som engagerar datorkraft i nätverket. Hur det ska gå med kursen denna gång kan man inte veta i förväg, men historiskt så har halveringen i utbud betytt en ökning i värde, vilket kan anses vara ganska naturligt.

På grafen nedanför är de senaste två halveringarna utpekade. Ifall det känns som att det är dags att köpa bitcoin så gör det HÄR!

Vår vän Ivan har 400% goda nyheter & Halveringen stundar