Februari fortsatte i samma ton likt januri med en väldigt stark känsla av att “bull marknaden” var på full ingång. I centrum stod Elon Musk, då han först fick hela marknaden att skjuta i höjden när han satte hashtagen #bitcoin på sin twitterprofil och senare när han genom Tesla köpte 1.5 miljarder US Dollar värt i bitcoin.

Tesla fick genom detta bitcoin att värderas till totalt över 1 triljon US Dollar och bolaget har i skrivande stund tjänat omkring 1 miljard US Dollar på denna affär.


Kryptomarknaden

Kryptomarknaden följer bitcoin relativt väl, och vi ser att marknaden under det senaste 365 dagarna har fortsatt att klättra uppåt. “Number go up” eller till och med “NgU technology” som man ofta säger i bitcoin är fortfarande utan tvekan vår starkaste marknadsföring.

Kryptomarknaden


Bitcoin och den traditionella industrin

Bitcoin jobbar sig uppåt i listan även när man mäter mot storbolagen. Vi har precis passerat Tencent och närmar oss nu Google. Slutdestination guld. För att passera guld behöver bitcoin växa med ungefär 10 gånger eller 1000%. Vid det laget blir det svårt att debatera om bitcoin verkligen är det nya digitala guldet eller inte.

Bitcoin och den traditionella industrin


Bitcoin och andra kryptovalutor

Bitcoins market cap i förhållande till andra kryptovalutor fortsätter att hålla sig omkring 60%. I den förra gången vi hade en liknande bull run så ökade bitcoin ofantligt i värde men följdes sedan av en nästan ännu större topp från alternativa kryptovalutor såsom ether.

Bitcoin och andra kryptovalutor


Utbildningsmaterial

För den som använder sig av Ethereum för att utnyttja vad som kallas det decentraliserade finansiella sytemet så finns en viktig komponent att känna till. Nämligen Oracles. Oracles är de som tillhandahåller data utanför blockkedjan såsom en aktiekurs eller ett väderförhållande, och som blockkedjan sedan kan läsa. Här följer en kort video som förklarar närmare.

Utbildningsmaterial

Månadens största nyheter

Tesla köper 1.5 miljarder US Dollar i bitcoin. Planerar att acceptera bitcoin som betalmetod Bitcoin når 1 triljon i market cap


Övrig intressant data

Bitcoins nätverk är populärt, och fortsätter att vara så. Vi ser exempelvis hur priset har ökat avsevärt mätt i exempelvis svenska kronor, men allting i bitcoin är inte lika flexibelt som priset. Här ser vi nämligen mängden transaktioner som görs per block i blockkedjan. Trots att efterfrågan har ökat rejält genom den senaste prishöjningen så har inte transaktionerna det senaste året gjort det. Detta beror på att bitcoins blockkedja har en gräns på hur mycket data som får plats i den. Och vad händer när efterfrågan ökar men utbudet inte ökar?

Average number of transactions

Precis. Priset på vad som nu efterfrågas skjuter i höjden. Nedan ser vi att avgiften för att genomföra en transaktion i genomsnitt har rört sig uppåt i takt med att priset och efterfrågan på bitcoin har ökat. Fler vill ha bitocin. Fler är villiga att betala för privilegiet. Priset per transaktion skjuter i höjden.

Fees for transactions USD