Det har varit ytterligare en volatil månad i kryptovärlden. Både när det handlar om priset men framför allt när det handlar om nyheter. På prisfronten så har vi inte sett något utöver det normala. Däremot på nyhetssidan har det fullkomligt stormat av både bra och dåliga nyheter.

Dåliga nyheter har varit lätta att hitta. Död har följt kända och rika inom industrin. Exempelvis så har grundaren till det kända antivirusprogrammet McAfee antivirus, John McAfee, samt en bitcoinprovokatör vid namn Mircea Popescu (som påstår sig med många andra äga över 1 miljon bitcoin) har funnits döda. Utöver detta så har världens största kryptobörs, Binance, blivit förbjuden i Storbritanien. Till sista har miljöfrågorna haglat på bitcoins fönsterruta över dess elkonsumption genom sin säkerhetsmekanism känd som proof-of-work.

De bra nyheterna är det lite glesare mellan, men den största goda nyheten fortsätter vara företagen som MicroStrategy eller näste miljardär efter den andra som hyllar bitcoin till skyarna. De har blivit “orange pilled” som vi säger i industrin.

Bitcoin tickar på fint. För den kortsiktige investeraren så kan denna krasch se ut som att hela himmelen faller samman över industrin. För den som varit med länge så ser detta ut som krusningar på ytan av havet sett från Marianergravens botten.


Kryptomarknaden

Bitcoinkursen tickar på i maklig takt. Ser man det från årets start så ser man snabbt varför man inte skall titta på sin kryptoportfölj för ofta. Till och med veckovis eller månadsvis är nog egentligen för mycket för de flesta om man vill undvika stressrelaterade magsår när priserna går upp och ner. Sett över längre tid ser vi en tydlig uppgång.

Kryptomarknaden


Bitcoin och den traditionella industrin

När bitcoin faller så faller den ofta hårt jämfört med traditionella industrier. Vi ser oss igen under vår nyblivna arch nemesis, Tesla.

Bitcoin och den traditionella industrin


Bitcoin och andra kryptovalutor

Efter de senaste månadernas dropp av bitcoindominans så har marknaden plötsligt börjat återhämta sig en aning. Detta beror troligtvis på att bitcoin, som idag definieras som ett “safe haven” för dem, flyr dit så fort vi ser lite osäkerhet i marknaden.

Bitcoin och andra kryptovalutor


Utbildningsmaterial

Nu när vi har utforskat några aspekter av DeFi så är det dags att se över de olika typerna av tillgångsslag som finns. Samt var de passar in i ens DeFi verktygslåda. Exempelvis bör man veta vilka tillgångar passar bäst i en automated market maker (AMM)? Här finns svaren: What Types of Assets Are Best For Crypto Liquidity Providers?

Utbildningsmaterial


Månadens största nyheter

One of the largest owners of bitcoin, who reportedly held as much as $1 billion, is dead at 41: reports
Bitcoin Price Climbs After Mexican Billionaire Urges People to Buy
Binance, the world’s largest cryptocurrency exchange, gets banned by UK regulator


Övrig intressant data

Sökdata är ett intressant fenomen där Google har demokratiskt vissa aspekter av den medans de har monopliserat andra. En sådan öppen del är hur mycket vissa sökord trendar i popularitet (även om man inte får exakta söktal). Se på trenden nedan exempelvis:

Bitcoin search

Man kan snabbt se att trenden 2017 innefattar betydligt högre grad av hype än dagens trend. Goobit ger självfallet ingen finansiell rådgivning, men detta tycker vi indikerar att massorna ännu inte har stigit in i arenan igen i denna bullmarknad (om man fortfarande kan kalla den det). Detta kan bero på exempelvis att a) de antingen inte är här men är på väg eller b) att de har skrämts bort helt från åkturen som bitcoins boom and bust cykel erbjöd tidigare. Vem vet?

Ethereum search

En sak man däremot kan säga tydligt är att intresset för Ethereum ökar snabbare än intresset för Bitcoin mätt i procent. Bitcoin är fortfarande mycket mer känd runt om i världen, men Ethereum börjar bli uppmärksammat. En dag kanske blir “the flippening”, alltså när Ethereums totala marknadsvärde överstiget det av bitcoins. Men den dagen är inte idag i alla fall.


Bolagsuppdateringar

Goobit Group kommer att publicera sin bokslutskommuniké onsdagen den 30e juni kl 08.00. Publiceringen hittas på https://www.goobit.se/investor-relations/pressmeddelanden