Uptober som det kallas för ingen besviken. Bitcoins hjärta pulserar vidare uppåt och vi passerade tidigare högstanivån om 64k USD och nådde 67k USD per Bitcoin.

Men det är inte bara bitcoinare som blivit all-time high rika. Två intressanta situationer utöver det har nämligen uppstått.

En av dem är att en person har investerat 8.000 USD i ett altcoin som heter Shiba Inu för drygt ett år sedan. Denna investering har till dagens kurs bringat denne investerare en ynka summa om sådär 40 miljarder kronor efter bara 400 dagar. Adressen kan ses här.

Det andra intressanta som har hänt är att ett DeFi protokoll som heter Cream har blivit hackat. Summan är på 116 miljoner USD och är det fjärde största i DeFis historia. Mycket pengar för de flesta, men bara småsmulor för vår Shiba investerare.


Kryptomarknaden

Det är dags att påminna sig varifrån vi kommit. Nästintill alla som någonsin har köpt bitcoin är “in profit” som det heter. Alltså, de flesta som någonsin köpt bitcoin har tjänat pengar på affären. 0 till 67k på dryga 10 år. Inte illa.

Kryptomarknaden


Bitcoin och den traditionella industrin

Bitcoin rör sig uppåt. Tesla har fallit och silver står på tur. All hail orange coin.

Bitcoin och den traditionella industrin


Bitcoin och andra kryptovalutor

Bitcoin håller sig stabilt denna månad. Trots att meme coins som Shiba Inu kan skapas ur tomma intet och plötsligt vara värt miljarder och åter miljarder så växer bitcoin i nästan lika makalös takt.

Bitcoin och andra kryptovalutor


Utbildningsmaterial

Christoffer De Geer från BTCX deltog i den mycket populära kryptopodden “Dom kallar oss krypto”. Utbildningsmaterial för den som vill lära sig om hur den senaste bitcoin ETFen påverkar oss eller om bitcoins otroliga potential. Hör avsnittet här.


Månadens största nyheter

What the first bitcoin futures exchange-traded fund means for the cryptocurrency industry
Ethereum DeFi protocol Cream Finance hacked for more than $130 million