SFSA

I oktober 2021 inledde Finansinspektionen (FI) en utredning av Goobit Groups dotterbolag, Goobit AB. Denna långa process, som nyligen avslutades den 21 juni 2023, har haft betydande effekter på Goobits verksamhetsdrift och utmanat företagets finansiella hälsa och strategiska riktning.

Under den tvååriga utredningsperioden var Goobit till stor del handlingsförlamad i sina vardagliga operationer. Effekterna av utredningen märktes särskilt inom banksektorn där företaget förlorade sin bankrelation med SEB. Andra svenska banker avvisade också företaget och menade att onboarding endast skulle vara möjligt efter det att FIs utredning avslutats.

Goobit är dock nu angelägen om att vända blad och ser avslutningen av FI:s utredning som en chans att börja på ny kula. Att utredningen nu är avslutad banar vägen för företaget att återupprätta viktiga partnerskap med banker och andra finansiella tjänsteleverantörer.

Christian Ander, VD och grundare av Goobit Group, uttryckte sin optimism om företagets framtid.

Vi har lärt oss mycket och har nu mycket mer kunskap och erfarenhet. Vi ser fram emot vad 2023/2024 har att erbjuda

Med utredningen bakom dem kan Goobit nu fokusera på att expandera sina erbjudanden till kunder, innovera och utveckla nya produkter för marknadslansering. Trots svårigheterna de senaste två åren har företaget förblivit motståndskraftigt och arbetat för att förbättra sina processer, rutiner och compliance-struktur.

Framtiden innebär nu betydande potential för Goobit, som är redo att utnyttja sin erfarenhet och förbättrade processer för att påskynda tillväxt och utveckling i den ständigt utvecklande kryptovalutaindustrin.