I förra veckan, onsdag, väcktes åtal mot huvudmannen i fallet med den droghandel online med namnet Flugsvamp 2.0, alternativt Flugsvamp 3.0.

I många fall har handeln skett genom transaktioner i bitcoin till det så kallade darkweb. Att förhindra och förebygga brottslighet är huvudsyftet med BTCX complianceavdelning som har haft ett nära samarbete med alla berörda myndigheter ända sedan företagets grundande för åtta år sedan.

Compliancechefen på BTCX: -“Vi övervakar och stoppar all handel som går till bitcoinadresser med en känd koppling till darkweb och vi scannar dessutom ständigt för att upptäcka nya. Den lilla grupp individer som vill använda våra tjänster i ett syfte relaterat till sådana här fall är av noll intresse för oss, vare sig kommersiellt eller på något annat sätt”

I och med en föreläsning hos Nationellt Bedrägericentrum, om hur BTCX jobbar med de här frågorna, har samarbetet med Polis och andra myndigheter ytterligare fördjupats.

BTCX policy i frågan är att framför allt hålla en ren och respektabel handel med lagliga och renhåriga avsikter. En kund med andra avsikter än så kommer att få sin handel stoppad och bli rapporterad till berörda myndigheter. Vi är övertygade om att det är vägen framåt för vår växande bransch som helhet.